torsdag 28 juni 2007

som en skorsten

ibland blir jag faktiskt så arg så att jag känner hur det bara pyser och osar runt omkring mig. Precis som det ser ut när man ritar ut arga människor i serier. Men jag tror att jag igår lärde mig tricket (hur man undviker att bli en seriefigur med osande moln från näsborrar och mun) jag håller andan och pratar helt enkelt inte med någon. Vilket innebär att man inte kan se på röken eller höra på okvädningsorden hur det fullkomligen pyser och sprakar inom mig. Jag provade detta med framgång i går (på en kollega som hade låst sig inne i kontoret och klockan 22:00 tyckte att jag skulle slänga mig i en taxi och komma och hjälpa, de som bodde närmare hade han inte tillfrågat av någon underlig anledning och han tyckte dessutom att det hela kunde vara mitt fel på något sätt). Jag kom dock snällt, låste upp och sa ingenting. han förstod nog absolut inte hur arg jag var (möjligen kan det ha framgått när jag smällde lite väl hårt i dörren...). Men vi alla kan väl sjunga "we shall overcome" och säga grattis till att jag har tämjt argheten!

onsdag 27 juni 2007

Ett intressant ord

Har alltid velat skriva blygdläpp i en blogg. och nu har jag gjort det! Vet inte riktigt varför just det ordet är så fascinerande, men jag tror att det är en kombination med vad det betyder, hur ordet ser ut och hur det uttalas. Det är nog först nu jag har fattat det fantastiska fullt ut med att blogga för bara mig, man kan faktiskt skriva exakt vad man vill. Blygdläpp, blygdläpp, blygdläpp...

tisdag 26 juni 2007

Jag kan se in i min framtid

Det är ett gissel att inte vara bra på vissa saker, speciellt när man typ tycker att det är nåt av det roligaste i världen! jag pratar om tennis, denna ädla sport med snygga sportkläder, lagom tekniskt svår, och (ofta) snygga utövare. men varför i hela världen kan jag itne vara lite, lite bättre på den sporten. Racket svingas som i pingis, snabba korta slag som i badmintonen, det är endast kjolen och banan jag befinner mig på, som påminner om att det jag utövar ska likna tennis. Det är tur att jag har en stackars fisk som inte alls kommer att få simma i havet när den blir stor, utan som kommer att få ta över (min icke existerade talang och utveckla en egen) mina tennisdrömmar. Jag ska bli den där människan som tvingar på denna sport på Braxen. Jag ska stå som en galen tant med racket i högsta hugg och skrika uppmuntrande ord (blandat med svordomar när det går dåligt). Spottet ska flyga, racketen kommer att kastas i marken allt som oftast, Johan skäms, men det är det värt! Det är alltså så här min ickeexisterande tenniskarriär kommer att sluta; med en ledsen fisk som mest vill simma runt, runt och kanske bubbla lite då och då, men som istället tvingas bli den nya Federer eller Nadal. Jag ser det, jag kan se in i min framtid! Nån som vill spela tennis med mig nu i veckan förresten?

måndag 25 juni 2007

Ännu en midsommar är passerad

Som vanligt har det regnat i helgen, inte för att det gör så mycket men det är rätt kul att det statistiskt oftast regnar på just midsommarafton och att de flesta svenskar ändå envisas med att ta på sig den tunna nyinköpta sommarklänningen/shortsen med sandalerna till och sedan står och fryser så tänderna skallrar tills nubben äntligen börjat värma upp ordentligt. Från silllunchen blir sedan allt lite roligare, och att det kommit sillspad på klänningen och att kransen sitter på sne gör ingenting så länge man kan ta sig en nubbe eller en öl till. Har man tur kanske man kan få till ett hångel med sin partner eller en okänd festdeltagare innan man däckar i en koj, i en park, någons sommarstuga eller bara helt sonika på en bänk. Denna midsommarafton såg faktiskt helt anorlunda ut; mamma hade 60-årsfest på en båt ute i skärgården. Båten avgick kl 14:00 och anlände hamn igen 19:00: Välartade Mechouk-barn höll ett vackert tal (bland många andra fina tal) till vår mamma, några nubbar, lite frysning vid en midsommarstång och otroligt god sillbrunch hanns med, dock aldrig någon fylla eller hångel (detta tog vi igen hos mig och Johan senare på kvällen, innan jag slocknade väl hemma i egen säng!)

torsdag 21 juni 2007

Idag blir min mamma 60 år

ja det är sant, hela världen blir äldre när jag blir det. Kanske inte så konstigt, men så sant, så sant. Innebär det att allt äntligen snurrar runt mig, så fort som det faktiskt borde? yes! Men i vilket fall så tänkte jag med det här inlägget hylla min kära mor som har gjort det enda rätta, att sätta mig till världen (tänk om 30 år kommer en småkaxig brax med huggtänder att skriva detta till mig istället. Ganska så scary att man ska producera något som ska hålla så långt in i framtiden). Eller vänta, man kanske ska tänka att man i fall fall kan ta fram en fiskprodukt med lång hållbarhet, relatvit luktfri. I vilket fall; Grattis mamms! Du åldras med värdighet!

onsdag 20 juni 2007

ville bara säga

att trots att jag nu är 30, så är jag fortfarande inte rolig.

varför gillar fiskar inte kaffe

Det känns lite skumt att alla rusmedel plötsligt tagits ifrån mig. Att jag blivit sjukt hälsosam utan att vilja. För att fisken ska sprattla så får man avsluta sitt trevliga alkoholintag, sluta med okynnes rökandet, sporta aktivt för att jaga bort eventuella hemorojder (jag har en sjuk rädsla för klasar!) och dessutom är jag inte sugen på kaffe utan sitter glatt och surplar rött och grönt thé (inte ens svart thé faller herr fisk i smaken). Svårt irriterande med tanke på att jag åtminstone gärna hade haft kvar den lasten. Snart kommer jag ju inte att känna igen mig själv; springandes i löparbyxor heja käckt på alla jag möter, drickandes mixjuicer som ska vara såååå bra för din kropp, tacka nej till chips och ja till morötter, göra en proteinrik smoothie till frukost, köpa samma träningsoverall som Carolina Klüft och förmodligen bli kristen på köpet. Hjäälp, fräls mig från ondo (det är tur att jag sätter i mig min dagliga godispåse och tillfredställer mitt kanelbullsbehov med jämna mellanrum... säger hon och fortsätter att sippa på sitt gröna thé.

fredag 15 juni 2007

ja, nu är man 30 på riktigt!

Jag gillar att bli 30 när man plötsligt ät innehavare till en ny röd och fin cykel och en liten smidig laptop (jag ska återigen bli mac-användare som alla andra mediamännsikor). Nu ska jag bara lära mig att växla på nytt (är ju inte van vid moderna cyklar) och plugga in nya kortkommandon till datorn. Fisken kommer i alla fall att få åka bekvämare till jobbet varje dag, så den är nog lika nöjd som jag! Hurra för att jag är tant på riktigt, citron tulo i hanväskan är nästa stopp!

onsdag 13 juni 2007

Att ha fest på en båt

Jag och Madde fyller 30. En gång på fyllan kom vi fram till att vi skulle vilja ha världens 30-årsfest med massa gäster och ordentligt med sprit, dans och musik. Detta fyllesnack genomfördes i lördags och blev exakt så bra som man vill ha det. Över 100 trevliga människor som civilicerat samlas på en 20-talsbåt för att sippa bubbel till sköna toner från våra två jazzkatter. Scenariot byts därefter ut mot mat (som tyvärr tog slut lite snabbt) samt kaffe och M:s mammas fantastiska chokladbullar och en obligatorisk shot, för berättigat kunna mynna ut i ociviliserad dans, DJ, danstävling, svett, en väldig massa mer shots med abrupt slut i att vi tvingas köra ut alla klockan kvart över tre, då några passade på att bada mellan båtarna! Vackert! lägg till lite tal, den varmaste och vackraste kvällen hitintills, otrolig utsikt och att en hel del otroligt fina presenter. Ni förstår vad jag menar? Men allt har en baksida tänk sedan att det ska städas med tre fulla människor, varav en går i cirklar och skriker att han vill ha tydliga instruktioner, en vill öppna presenter och den tredje vill ha ölhävartävling...

fredag 8 juni 2007

Kokande hjärna till salu

Jag sitter under takåsarna på söder, vacker utsikt, fin lokal. Allt är vitt och fräscht och rätt så hippt, och jag är så varm så att hjärnan kokar. Varför glömmer man lätt att värme stiger och att gamla vackra byggnader sällan har ac? Det kliar under armarna, rinner i svanken, huvudet dunkar och svalget vill mest känna en isglass i munnen. Borde det inte finnas en lag i Sverige om att när det är över ett visst antal grader celcius, säg 27,5 då räknas det som en röd dag (om de infaller i november -juni). Protestlista dyker inom kort upp på en sajt nära dig

torsdag 7 juni 2007

Nu ska jag bli rolig, eller iaf imorgon

Jag har insett en hemsk sak. jag har insett att jag inte kan vara rolig. Är det något man ska behöva upptäcka när man strax fyller 30? På alla andra bloggar är folk lite vitsiga och kortfattade, de skriver kärnfullt och något fyndigt, med en härlig tvist. Jag babblar och maler om relativt konstiga saker i flera meningar utan att egentligen ha sagt något vettigt alls. Japp, jag ska i nästa inlägg bli en ny människa (man hade ju kunnat tänka sig att det skulle vara bra att börja redan nu, men som ni märker så har det inte riktigt gått)

tisdag 5 juni 2007

Uteliggare med peruk

har det inte blivit mer uteliggare som tigger? Mer som det brukar vara utomlands? med barn, sjalar och svarta tänder? jag tänkte på det på vägen hit till jobbet, när jag passerade en del av dem. Underligt nog var det en vanlig svenne-uteliggare som påverkade mig mest. Det var en man som satt och lyssnade högt på skvalradio, med en peruk på sne. På något vis gjorde mig den synen otroligt deprimerad, vilket fruktansvärt tråkigt liv han måste; en lång väntan på att få ihop sina slantar till alkohol, en snabb fylla och sedan tillbaka till att man inte har någonstans att bo, men trots detta finns det en manglad stolthet kvar, han bryr sig fortfarande så mycket om sitt yttre att han inte glömmer att ta på sig den smutsiga peruken, även om den hamnar på sniskan. Kan man göra nåt för att hjälpa? Spela bättre musik på radion kanske?

måndag 4 juni 2007

Vilket årtal?

Igår firade jag en bror och brunchade på Djurgården, i lördags spelade jag tennis och var på klubb. En rätt bra helg får man nog säga. Idag är planen att fika på kvällen och sedan traska Kungsholmen runt med Linn. Annars är det party på lördag med 30-tals tema. Min och Maddes 30-års fest. Problemet är att ingen av oss är haj på 30-talet. Så egentligen kan vi nästan hamna i vilket årtal som helst. Hmmm, vilket årtal skulle jag välja om jag besöka vilket jag ville. Kanske checka in om Jesus hade magiska krafter eller bara en missförståd långhårig pojke? Hur det ser ut när Röda havet delas? Eller kanske vill jag tillbaka ännu tidigare än så och kolla in homosar i antikens Grekland, slavarnas pyramidbebyggelse i Egypten, eller helt enkelt ta nåt så vanligt som att gå på en hederlig Elvis konsert? Jag återkommer med svar när jag har...