onsdag 27 februari 2008

En helg på Utö

Utö är vackert och farligt på vårkanten. Sex modiga sjömän begav sig trots detta ut till ön på fredagkvällen, men kom hem som besegrad fiskgratäng, sex laxar i en lackask. Det hela började bra med Monopol, vin, chapel och god mat. Dagen efter fortsatte det med vackert väder, huvudvärk, en viss fixering vid ordet "pulla" och en massa vatten. Helgen avslutades dock med kaskadspyor och frossa. Vatten är bra när man är bakis, men kanske inte alla typer av vatten. I efterhand kunde vi påminna oss om att man på alla landställen brukar låta vattnet spola ett par minuter för att få bort det som legat i ledningarna under flera månader, men är man törstig och bakfull så är hjärnan inte brukbar och vattnet dricks i stora mängder. Bruno startade sen kräktrenden på lördagen och på söndags kvällen följde vi alla andra efter (och sååå bakis var vi faktiskt inte). En vacker helg på landet där man lär känna sin kropp och toaletten (new age??) Fredrik blev inte oväntat även framröstad som den lataste människa jag känner; varför gå ut när man kan ligga i soffan? "jag går bara dit om jag får äta en hamburgare i Gruvan", "ja, sjukt irriterande med Agges telefon där larmet ringde från klockan halvnio var tionde minut, man kunde ju inte sova en blund. Den låg iofs precis brevid, men jag orkade inte gå upp och stänga av", ok, om jag sopar undan dammet under spisen bara va? ".

fredag 15 februari 2008

Grattis i massor

åh nu kan jag säga det; Sanna är anställd av SVD. Säg hallå till vår nya ledarskribent. Hej morgonsofforna här kommer den smarta tjejen med näsan, det röda håret och de många åsikterna snart att hänga. Passar på att vara lite stolt över Svanis som får åka till Nairobi för ny bra tjänst, HÖG lön och är ett steg vidare i den spikraka karriären. När jag är igång vill jag skryta lite med Bobby som fick ny chefspost med massa anställda och Lovisa som äntligen helt berättigat blev Alltom-chef. Vad mina vänner är bra och duktiga! Hmm det måste väl indirekt säga nåt fint om mig också, att jag har den goda smaken att välja just dem?! Vad fan, det här är ju faktiskt min blogg. Jag är också bra, bäst är jag nog på att bada i havet.

Välkommen tillbaka till Svedala!

Hälsas vi med snöstorm. Adjöss till havet, värmen, det vackra stolta folket, färgerna, frukostbuffén med pannkakor och tennisbanan. Gambia var fint men fattigt. Nästa gång ska man ta med alla sina tekniska prylar man inte använder, de är så mycket för det gambianska folket som ofta inte ens har råd att låta sina barn gå i skolan och inget av värde för en själv. Så släng inte sådant! Annat man lär sig på semester i Gambia är att britter gärna öppnar sig för okända så länge som de har ett barn i famnen (jag är inte intresserad av deras döttrars missfall, magproblem, operationer och elaka barnbarn. Heller inte om deras fördomar mot invandrare eller av deras matvanor) Men det är nog smällar man får ta när man bor på lyxhotell som bara pensionärer har råd med. Men got mat fick jag,den lagades av en trevlig afrikansk familj, Isa med fru och barn. En holländsk man lärde mig konsten med att få så mycket sol man bara kan; man ligger på en och samma plats varje dag; nära poolen, men badar så lite som möjligt utan att få solsting, man har 6 par av samma sorts badbyxor (gärna i olika färger) så att man kan byta utan att sollinjerna blir ojämna. Man vänder solstolen efter solen och byter ställning ofta. Resultatet är en fin och jämn bränna och en sjukt tråkig semester. Jag misslyckades trots detta med brännan, fast jag behöver den ju inte eftersom jag är afrikan och helt svart redan. Något som tyvärr inte märks på min son, Bruno blev en blek o ful liten tjockis i jämförelse med de afrikanska barnen. 1-0 till gambianerna. Alltis nåt?!

fredag 1 februari 2008

And the winner is...

Fyra kulor glass senare kan det konstateras att vinnaren heter Nadra! Kanske är jag en A-människa ändå.

Klockan ett är det upp till bevis

A- och B-människor är på tapeten. Det vill säga om man är morgon- eller kvällsmänniska. Nadra påminn dig om att DU ALDRIG IGEN SKA GÅ UPP KL SEX OCH SPRINGA, FÖR NEJ, DET ÄR ALDRIG VÄRT DET!!! Efter dagens löpning kan jag konstatera att B passar mig bäst, jag hatar morgnar. Efter gårdagens runda på 1,3 mil var benen som sirap när jag skulle ut och toppa resultatet med 8, 5 km kl 06 i morse. Den där adrenalinkicken som brukar göra rundan skoj inträffade aldrig, värkande ben släpades sig fram i slow motion och det faktum att vinsten i tävlingen är glass för 200 kr (jag äter max för 50 SEK eftersom jag bara tycker att glass är ok inte fantastiskt gott) kändes tävlingen som ett hårt slag i ljumsken. Vad är det för en jävla vinst efter att ha plågat sig med att springa 20 mil på två månader? Om det inte vore för att jag så sjukt nära vinsten och hela behållningen med morgonens prestation är att Agge i vilket fall måste ut och springa över två mil idag (efter att ha sprungit en halvmara igår), så hade jag utan tvekan satt mig på närmaste café med en latte och en muffin och tyst betraktat alla sportidioter som går ut och springer innan de går till jobbet och stilla tänkt, "vilka nördar förmodligen tar de aldrig en kaka till den koffeinfria latten, undrar om de ens är berättigade ett liv?" Denna morgon är jag en av dem. I vilket fall så fanns det en positiv sak med det hela och de var att jag fick se staden vakna till liv; från "I am a legend"-känsla till en normal storstad på en kvart. Mycket surrealistiskt. Klockan ett idag så avslutas tävlingen på Glassbaren. Vinnaren koras och därefter vankas semester utan löpning i Gambia. Havet here we come...