tisdag 29 december 2009

Sett den förut?

om inte så är det dags nu; http://soderfamiljen.wordpress.com/
Ironi på hög nivå. Tror jag.

måndag 28 december 2009

Så var man tillbaka.

Tillbaka i datorernas sällsamma landskap. Ett tag var allt vitt, skidåkning, familj och mat. Nu gäller mest slask utanför och gråa datorer inne i det höga huset. Några höjdpunkter från julen 2009:
- Brunte har fått åka skidor. Och han gillar´t.
- Jag fick ett extra lass med lussekatter från mamman. Nu strömmar det jäst från porerna.
- Bra puder i backarna (+ att Johan äntligen har fattat det här med skidåkning)
- Glöggfylla och ölspel med syskonen. Som sig bör.
- Gott firande och trevliga klappar med olika familjer i diverse konstellationer
- En intressant bok från fina kompisen låg på hallmattan när jag kom tillbaka hem. Rörd blev jag.
- Efterlängtat besök från NY. Äntligen!

Som om allt ovan inte räcker… om ett par dagar är man ledig lite igen. Och snart är det vitt och minusgrader i Stockholm. Jullov, det är grejjer det.

tisdag 15 december 2009

Hurra!

Hörrni det snöar! Vitt är det nya. Fint som snus....

lördag 12 december 2009

Ännu en lördag

Förra helgen bjöds det på torsdagsaw med jobbet och på lördagen var det fest där det dansades till halvfyra. Fanan hölls högt. Vinet hittade lätt sin väg genom strupen. Kanske blev det en och annan cigg. Cykelfärden hem var rätt vinglig. Jag hade Brunos hjälm på huvudet i fall att jag skulle trilla (den låg kvar i min väska). Jag minns att jag tänkte; nu kan jag ramla när som. Snarare troligt än oväntat. Men jag kommer i allafall inte skada hjärnan helt. Som om hjälmen skulle hålla min skalle på plats, som om jag inte redan supit bort de sista hjärncellerna. Jag var dock inte sist hem. Jenny med dansvänner Lollo och Beate stod kvar i soffan och övade typ danssteg.

Den här helgen vänder vi på steken. Sushi och promenad med Beate i går. Sedan i säng kl 23 (?). I dag börjar dagen med en springtur och sedan vigs den till bullbak och coucous hos mamman. Hon har preppat deg, vi tar med oss vin. Bra upplägg. Alla i familjen samlas. Det är fint. Finare är att jag kommer få äta lussekatter tils jag storknar. Den här helgen är jag medveten om att jag har ett barn. Och gillar´t. Vilket är tur om man tänker på citatet nedan.

MÅNADENS CITAT
"Jag skulle kunna byta Bruno mot en skruv just nu. En skruv är fan roligare än vad den där är"
/Johan Uddenberg den 7/12

Betänk att Johan inte är den händiga typen och avskyr verktyg och skruvar mer än hurtiga sporttyper.

fredag 4 december 2009

Fredagsmys och hela härligheten

Jag som är sjukligt överförtjust i det här med jul hade bestämt mig för att jag och Bruno skulle käka lussekatter och titta på adventskalendern. En sådan där mor-son-tradition att likna vid Tacos, chips och Idol för andra svennar. Att titta på kalendern och äta nötter, pepparkakor eller bullar var något vi skulle göra varje kväll fram till jul! Såå myyyysigt skulle vi ha det! 10 sekunder in i programmet, om ens det, rusar Bruno fram till tv:n och började slå på den samtidigt som han skrek (med den där gnällig barnrösten som gör att man mest vill fly) att byta till något annat, en annan tv. Ungjäkeln tyckte helt enkelt att det var bättre att jag stängde av apparaten, än att han tvingades se skiten. Så gick det med vårt mys. Äckliga bullar, sur unge och svart skärm. Jag har hört att Ullared har en julkalender, det kanske vore något nästa gång. Ullared, kids och jul det är humor det.

På tal om Tv och humor. I somras när Brunte tittade på OS så sprang Usain Bolt, då sprang han fram till tv:n, pekade på killen och skrek glatt apa. Och vad var det jag ville komma med det egentligen?

Bäst jag lägger ner den här kvällen och fokuserar på morgondagens fest hos Jenny istället. Jag återkommer.

tisdag 1 december 2009

Bögar får ge blod.

Äntligen! Var inte det på tiden? Men hur kommer det sig att man har ändrat uppfattning, är det blodbristen som talar, eller har man kommit på att bögar också är människor? Inte illa i alla fall, de ligger endast något efter Kyrkan i uppvaknande.