lördag 28 mars 2009

I lådorna från lund


Fanns även fartyg och gubbar från starwars. Jag vet inte vem som har roligast, far eller son? Eller far!

Vad mer kan man begära


Försäljning i vinterviken, och mat på bordet när man kommer hem. Sköna middagsgäster som diskuterar spybajs och miljöförstörelse. Alla förstår ju vilken diskussion som blev hetast... Som avslutning en hederlig omgång hockeyspel. Spelet hade färdats från johans barndom via lund och hit. De fick sällskap av åtta fina stolar, så vi får tacka björn för det och kommande turneringar. Pengar i potten nästa gång!

tisdag 24 mars 2009

Från en verklighet


Till en annan. Skönt att man kan byta ibland.

måndag 23 mars 2009

Visst är det vår

Jag tycker att det är roligt (och lite intressant) att alla är så besvikna över att våren uteblir och är så förundrade över att vi istället har snö. Hur kan denna glömska infinna sig år efter år? Det är lite som SLs förfasan över lövens intrång på spåren varje höst, Varenda gång skapar de blöta små löven en otrolig förvirring i trafiken. Trots att de trillar ner från träden varje år vid samma tid. Ja ja det var bara en liten passus om människors idioti och glömska. Vad jag egentligen ville komma fram till är, att snö i slutet på mars är det tydligaste vårtecknet? Lite regn, lite solsken och plötsligt snö. Hej aprilväder! Fint att du låter ditt ombytliga ansikte grina mot oss redan i mars. Våren är ju aptidig ju. Hurra!

lördag 14 mars 2009

Vilka kuddar


Man möts av när man kommer hem från springrundan. Trevligt med vänner som kan sy, gärna talar om för sina kompisar att de måste förnya sig och sedan ser till att det sker! Inga konstigheter alls när man tänker på det.

fredag 13 mars 2009

annonsen som förvånar

Sitter hemma en fredagkväll och gör allt för att undvika Let´s dance. Har redan ätit upp halva nutella-burken, fixat lite Stockiddo-saker, provat om jag kan gå ner i spagat (nej var svaret på det), gått igenom bankpapper, ätit lite mer nutella (denna gång på macka), stirrat länge på disken och kommit fram till att den kan stå och gotta sig ett tag till, funderat på varför jag mår illa samt surfat ovanligt mycket. Fastnade djupt i bloggträsket och lite extra kletigt var det på denna. Inläggen är roliga, men jag blev mest intresserad av bannern som ligger högst upp. Det är en annons från Karlstads universitet med texten:"Förändra framtiden - Bli en av Sveriges mest attraktiva lärare". Vad menas? jag har fördjupat mig i e-mail vid Karlstads universitet och är rätt attraktiv, har det med skolan att göra och innebär det att jag vid det här laget har förändrat framtiden? Coolt! Eller vänta... Hur förändrar man något som ännu inte skett och som inte går att förutsäga (såvida man inte är profet, siare eller kvacksalvare)? Aha, är det vad Karlstads lärarutbildning vill säga? Modernt! Bruno, vad vill du bli när du blir stor? -Jag vill bli polis, kändis eller siare! Hmmm... Fördjupa sig i mail när man kan bli profet. Vad tänkte jag på?

söndag 8 mars 2009

Brorsan tar efter


Sin syster. Och det kan man ju förstå. Heter man vad vi gör i efternamn så är man snygg, och härligt etnisk. så är det bara... Hoppas att han har lärt sig att ta betalt. Annars får man göra som jag gjorde och stämma skiten ur skolan.

torsdag 5 mars 2009

Jaha


Så var man 18 igen och köper ut till sina vänner, bor i en kappsäck. Fick precis visa leg och lova att mina vänner också skulle visa sina. Skyller på nya luvtröjan och otroligt bra ansiktskrämer. Eller så är det bara det faktum att jag är 10 cm från att kallas dvärg. Förlåt kortväxt.

onsdag 4 mars 2009

Johanna fyller vuxen


Och firar med att bjuda familjen på döden i grytan. Jag gillar att vara en del i johannas familj och jag gillar att äta döda djur. Bra kombo.

måndag 2 mars 2009

Det är så tyst...

... och kallt. Har anlänt Stockholmia och befinner mig för tillfället hos A, A och L. Har fått låna deras lägenhet. Det är fint, känner mig både lite ensam och lite lättad. För ett dygn sedan vinkade jag adjö till mina pojkar i Bangkok. Efter en intesiv helg av marknader, shopping, flodturer och turistande. Det var tjocknajs att få avsluta semestern med att hänga med Johan och Bruno bara. Nu är de på väg tillbaka till huset och jag befinner mig här i kylan efter att ha upptäckt att;
1. Att få läsa länge utan att bli avbruten, är inte helt dumt. Långa barnfria flygresor är bara att tacka och ta emot!
2. Våren har inte kommit än. Imorgon kanske?
3. Typ samma nyheter som var i tidningen (Svd) när jag åkte, var på tapeten i dagens nummer. Så varför läsa tidningen varje dag när det räcker med varannan. Ska nog bli en Fredrik vad gällder det.
4. Allt handlar om lågkonjunktur, lågkonjuktur och suprise... lågkonjunktur!
5. Jag tycker inte att det är hemtrevligt att bli välkomnad av våra kändisar på stora tavlor i ankomsthallen på Arlanda. Det får mig att längta bort. Fram med lite sköna svenska naturbilder istället. Vi är inte ett socialt folk, så varför låtsas?
6. L, A och As lägenhet är mysig, men det är ännu mysigare när de befinner sig i den så att jag får gott kaffe.

Nu ska jag sätta igång med Stockiddo och annat jag skjutit upp. Men utan barn så är kvällarna fria. Är man öl- eller biosugen så ringer man mig (inte ikväll dock, då vill jag vara själv).