torsdag 31 maj 2007

En grön dag

På frukosten definierades folk i färger. Rött för dominant, grönt för social och blått för organisatoriskt, jag undrar mest vem som har beslutat vad färgerna ska symbolisera och vad som döljer sig i den frågan? Tänk vad roligt den personen ska ha nu, när detta nu används som system på stora företag! När jag var liten satte jag färg på veckodagarna; hur kan jag använda detta? "Enligt Nadra så föddes jag på en brun dag, det innebär att jag är lite rädd för torsdagar som är blå??! vilken färg föddes du på?" Vi gick sedan vidare till punkten hur en chef egentligen borde vara och att behovet nog är olika hos olika människor; vissa behöver bekräftelse och andra inte. Det vi kom fram till var ; mest att jag känner mig 0bekräftat sommargrön, att på spraydate berättar ingen vilken färg de tilhör och att vissa chefer aldrig förstår att de är dåliga utan att anser att det är alla andra som är det, vilket egentligen borde vara den faktiska defintionen på en kass chef. Mer frukost med sina vänner innan arbetet väl börjar är min bästa slutsats!

onsdag 30 maj 2007

En helt vanlig tisdag

Så var det dags för tisdag igen. Eller vänta det är ju faktiskt onsdag idag. Jag har hört att man blir förvirrad när man huserar fiskar i magen, så jag skyller på det (man kan skylla det mesta på det, mycket prktiskt!). På fredag är det begravning i Dalarna. Det är så konstigt när två människor i ens närhet vid olika tidpunkter ändå väljer samma utväg (eller ingång). Man kan ju inte låta bli att fråga sig om den ena kan ha en utlösande faktor på den andra? Vilket iofs inte gör att det blir mindre sorgligt eller att det är mindre saknade. Men jag undrar ändå om det inte känns mer legitimt att utföra det, ingen vågar prata om, när någon annan redan gjort det och det gick? Klart att jag någonstans förstår att det är den absolut sista utvägen när man inte kan se något annat positivt. Och kanske är det faktiskt så också, även om man absolut inte får säga det. Det kanske var den enda utvägen för dem... Alla kanske inte kan fixa det här med att leva?

tisdag 29 maj 2007

När man är uttråkad

och inte vet vad som ser vettigast ut. Vad gör man då; ska man starta på ett av sina personliga projekt? Ska man slösurfa ett tag eller ska man låtsas att man jobbar? Problemet i mitt fall är att arbetet oftast stannar upp någon annanstans (typ ketchupflaskan) sedan helt plötsligt kommer allt på en och samma gång och frågan blir desto viktigare "vad gör man medan man väntar på inspirationen" och dunkar hejfebrilt på flaskan i vetskap om att allt kommer att explodera på de vita kläderna vilken sekund som helst. Man tänker konst, mens eller bara skit samma!

måndag 28 maj 2007

Så börjas det

Ett par år efter resten av befolkningen har jag bestämt mig för att blogga. Grundtanken är att ingen kommer att få adressen hit, så den som råkar läsa det här har nog hamnat här av tur. Välkommen! Jag har alltså inga andra teman än mitt eget välbefinnande. Kan det bli mer själviskt och härligt!