fredag 20 juni 2008

Midsommar


På gården. Vi stackare som är kvar i stan super till i cykelstället. 3 par, 3 barn som nu sover och 4 singlar hamnade här under. Det låter fint när det regnar, som det förövrigt alltid gör denna kväll. Regnar alltså. Vi sänder en tanke till barnens ö.

Intressanta saker


Händer i hagaparken. De som är kvar i stan får se.

Hjälp


Min man gick in i badrummet som johan och kom ut som en seriefigur. Allt blev slätt, rent och ägg. Tur vi redan har avlat. Fast det är iofs trevligare att pussas nu. Ok jag behåller honom lite till, han är rätt söt iaf.

torsdag 19 juni 2008

Är inte nöjd

någonstans. Vad har inte gått snett de senaste dagarna? Spärrat SEB-kort, borttappat körkort, trasig och inlämnad mobil, katastrofalt tennisspel med Eva (vi båda kan räknas in under ovannämnda ord), kopierade nycklar som inte fungerar och vägrade släppa in mig i måndags, party(och fotbolls)kvällen med Täbyfolket uteblev och förvandlades till en TV-kväll hemma, som till råga på allt avslutades med Sveriges genom tidernas sämsta match (de får numer samsas med oss under epitet; katastrofal). Jag är glad att jag är afrikan och att mitt rike inte får vara med i EM. Det är verkligen en förjävla tur att Mallis hägrar...

söndag 15 juni 2008

från skog till festival

Igår var det min födelsedag. Den var fin trots att det regnade och Sverige förlorade mot Spanien. Största delen av dagen firades i min brors nya hus i Täby. Tjocknajs nybygge, allt glänste, var nytt och kändes så rent så att man ville äta middagen på toaleten. Men vi valde att grilla istället. Kvällen var fin; vi åt gott, drack mycket, avhandlade en familjedispyt och blev bjudna till den sköna grannarna på ytterligare nån öl. Solket i bägaren var möjligen den absurda hemvägen (efter att nästan ha övervägt det gemytliga att bo i hus i en förort så var jag tillbaka på hemmaplan (bo i lägenhet i stan) igen efter typ två timmars hemfärden). klockan 01 21 så kulle sista tåget gå från närmsta station, 00:55 gick vi från Amir m. familj och såg hur tåget lämnade station när vi kom in på perrongen exakt tiden för avgång. Med färdkost (öl) och cigg samt en Dinn i bakhasorna fortsatte vi gåendes mot TC (efter att ha insett att vi var för fattiga för taxi). buss 695 dök lägligt upp och efter en otrolig omväg var vi ca 30 minuter senare framme i Danderyd. T-banan kom snabbt vi hoppade på med barnvagnen och började äntligen närma oss målet; sängen. Vid universitetet står det miljontals ungdomar och vill på. Fuck! musikfestivalen vid universitetet är full gång. Jaa den resan fram till T-centralen med barnvagn och tokfull tunnelbanevagn var rätt intressant. Det gäller att välja sina tider här i livet och att aldrig flytta till förorten!

lördag 14 juni 2008

Mobilen är paj

och vill inte bildblogga. Så jag är tillbaka på det gamla hederliga sättet; endast text. Igår var föräldrarna på konsert (det innebär att vi var fulla innan konserten och gick hem 23:00 för att dricka lite mer vin hemma = täckmantel för att sova), vi såg Dolly Parton på stadion och hon var tung, nästan lika tung som sina bröst. Maria sa "att om jag , Lollo och hon la i hop våra så skulle det inte räcka till ett av hennes" jag vet inte vad det säger egentligen, men tänker att om Agge, Johan och Bobby kastar in sina så kanske vi är hemma (storleksskillnaden är ju inte gigantisk på våra och deras direkt ). Men åter till Dolly, låtarna satt där de skulle, pipan höll, håret hölls högt, mellansnacket väl inövat och skratten satt där de var placerade. Ingen plats för spontanitet, men jag gillar det och henne! 4 av 5 är betyget.

tisdag 10 juni 2008

This we like


Fotboll, bärs och rakade killar. Skönt att man valde rätt sommar att vara föräldrarledig! 1 - 0 till sverige! Alla tillfallen att äta smågodis är bra tillfallen. Det här kan bli sommaren då jag blev 10 kg tyngre. Skönt att jag tävlar med agge i löpning igen (och leder såklart) det kanske kan hindra mig från att svämma över helt. Tiden får utvisa om det är jag eller lollo som vinner

söndag 8 juni 2008

På väg hem


Efter några hårda festkvällar, soliga dagar och kalla dopp. Men alldeles för lite fotboll, efter det att jag blev dubbelfitta, och jag och åket insåg att vi var sämst och ändå de enda som ville spela, så hände inget mer. Hur tolka? Heller ingen tennis, men lika mycket vin som vanligt och ledarhångel med segelpojke på bakfickan blev det för en glad singel. Utö är roligt med barn med! 1-0 till någon. Nu måste jag och sova och ta igen mig efter semestern.

torsdag 5 juni 2008

Vi fortsätter


Jag gillar landet, jag gillar mina vänner och mest av allt gillar jag att det här bara är början. Dessutom är martin hemma och vi kommer snart att ha 2 ggr 3 tavla på väggen. Det är verkligen vänner det!

Den undangömda stranden


Vi hittade den och lämnar den aldrig mer.

onsdag 4 juni 2008

Hon


Är söt och rätt tjock min martina. Barnet ska heta Nadra. Jaa. Bara 18 st i sverige. Unikt och fint. Tyvärr blir det nog en kille och krisse röstar på moe, som i apornas lillemor.

Äntligen


Har vi landat på utö. Oliver och bruno sover. Kylen är laddad ciggen är god, krisse är godissugen. Allt är som vanligt här. Bra! Eller bättre än bra! Nu väntar vi på stormen och på fredag är den i full styrka. Det är också bra!

måndag 2 juni 2008

Vad är det?


Är det en lampa eller ett getingbo? Jag är inte helt säker och undrar om lägenheten är optimal för fler varelser. Jag avvaktar och funderar ett par nätter. Återkommer med beslut.

Den som tar han får


Bruno tar tyras napp och hon hämnas genom att sno hans hatt. Så håller de på tills han blir ledsen och kryper till mamma. Inte svårt att se vem han brås på och lär av. Jag gissar på Martyrpappan som ligger hemma med feber och väntar på att jag ska komma hem trösta eller fixa något gott. Vilket man tyvärr oftast kan vänta förgäves på. Men jag tror att detta kanske är kvällen då frun står för middagen. Ja så får det bli!