måndag 31 mars 2008

Alla ska vi den vägen vandra


Det börjar i en rullator på vingliga ben, dregglandes med tom blick och avslutas på samma sätt ca 80 år senare. Tryggt!

söndag 30 mars 2008

Allt i två och det kostar


En snygg bruno i en tuff mössa som hans mor säljer. Kanske inte nåt han är lika stolt över när han är 15, men han håller käft eftersom hans mamma är miljonär och mössorna bekostar moppen.

En vanlig lördag


Kan vara helt absurd. Plötsligt en röd buss och en blå buss i samma fil. Ingen rör sig, för ingen kan röra sig. Stilla tills dörrarna öppnar och folket lättat väller ut. Vad är böterna för en sådan parkering?

onsdag 26 mars 2008

Hemmafru 2008

jaha så blev det tyst i debatten (den som ständigt pågår i mitt huvud) Jag var övertygad om att jag är jämställd mannen och att jag och Johan lever sjukt jämlikt, dvs. att jag och Johan gör lika mycket och delar fint på avloppsrensningen. Jag har knyckt föraktfullt på huvudet åt folk som inte tagit denna jämställdhetsfrågan på allvar, speciellt vad gäller föräldarledighet, och ganska ofta fnyst; "klart att man delar lika på den! något annat vore ju skandal... Man lever väl 2008" Så plötsligt börjar det; "en månad hit eller dit betyder ju faktiskt inget, jag kan ju sätta ihop lite extra Ikeamöbler istället". Hmmm... en fast tjänst i utbyte mot, ja vaddå?? mindre tid med sonen/resp. mer tid med sonen? avbrott i karriären resp. uppsving i densamma? Tid att genomföra nya idéer och företagsplaner resp. hemmafru etc etc etc? och vips så sitter man där med svansen mellan benen, nacken knäckt som på en kyckling och skandalen är ett faktum. Hemmafrun 2008 kan kanske heta Nadra. Och är den inte värre 2008 jämfört med 1950? jag behöver ju inte, jag tjänar lika mycket som Johan och kan alltså inte skylla på det. Scary!! Hörni bitterfittor, jag återkommer med argument när jag vet mer.