tisdag 23 februari 2010

nyrik rysk prinsessa

Idag vill jag skänka en tanke till lägenheternas lägenheter. Oväntat nog har vi hamnat på en Vip-visning. Vet faktiskt inte hur det gick till. En stor våååning i birkastan. Långt över vår budget. Vi har inget lånelöfte och jag har verkligen inget behov av att flytta. Trots att de lockar med en garderob lika stor som lägenheten vi har nu. Ändock ska jag ikläda mig päls, prata ryska och låtsats att pengarna finns under madrassen, om vi nu verkligen skulle vilja köpa den på studs. Mäklaren kan känna sig rätt lurad. Och ja, det är fuskpäls.

torsdag 18 februari 2010

Om dagen som nästan försvann

OS pågår. När jag var liten var det, det bästa jag visste. Jag väntade hela dagen på att skolan skulle ta slut så att jag fick kura i hop mig framför os-sändningarna i den bruna manchesterfåtöljen med en kopp oboy. Älskade störtlopp och storslalom. Tänkte att det var jag. Å satan vad snabbt jag åkte. I går såg jag när Anja störtade. Och tänkte, det är ju läskigt att åka så snabbt. Vad illa det kunde gått. Jag blev glad att det inte var jag. Insåg dessutom att jag tycker att vinter OS tråkigt. När blev det så? Hur tappade jag både farten och intresset? Min kusin extremåkaren bröt nacken i backen för någon vecka sedan. Han klarade sig mirakulöst utan att bli förlamad. Men, vad är det som driver karln, han fyller ju snart 35.Är glad att han mår bra i alla fall. Men, borde han inte kunna dela med sig en dos adrenalin, det torde ju vara bäst för båda parter.

onsdag 10 februari 2010

Snor

Snor fyller min hjärna, snor fyller min själ, snor fyller min tröja. Gröna kletiga streck följer mig vart jag går. Jag skapar sniglar. Gärna i matsalen. Men utrotningsjakt väntar. Imorgon måste jag vara redig och klar, har en viktig presentation. Tips på huskurer mot detta odjur mottages tacksamt.